Over Echt jij!

Over Echt jij!

Echt jij! is een jonge, professionele praktijk. De oprichter van Echt jij! ben ik, Karin Zuiddam. Relaties zijn voor mij heel belangrijk, ik vind het fijn om naast mensen te staan in hun situatie, ze een luisterend oor te bieden en waar nodig praktische hulp. Samen op stap gaan is wat ik graag doe. Het mooiste vind ik dat mensen in hun kracht komen, doordat ze zichzelf echt gaan leren kennen. Dat er door bewustwording innerlijke heling en groei ontstaat.

Een aantal jaren heb ik voor de klas gestaan als groepsleerkracht. Na het krijgen van onze 4 kinderen ben ik Eigen kracht coördinator geweest vanuit de Eigen kracht centrale. Al jaren bieden wij, mijn man Duco en ik en onze kinderen, onderdak aan pleegkinderen, zwangere tienermeiden en mensen met een andere nood . Vanaf oktober 2019 is ons huis een gezinshuis geworden (Gezinshuis Eunike) en daarnaast bieden we (via Stichting Eunike) begeleiding aan voor mensen die even hulp nodig hebben: www.huize-eunike.nl.

Door deze ervaringen groeide het verlangen om mensen professioneel te begeleiden. De afgelopen jaren heb ik daarom de opleidingen tot psychosociaal therapeut en kindertherapeut gevolgd. De onderwerpen die ik onder andere  tijdens de studie heb uitgediept zijn: Jongeren met een burnout & Wat hebben opvoedstijlen voor invloed op de veerkracht van kinderen.

Verlies

Vanuit mijn eigen rouwervaring (oudste zoon overleden) heb ik een hart voor mensen die zelf een kind hebben verloren of een ander verlies hebben geleden.

Veilige plek

Het fundament van mijn leven is het geloof in een liefdevolle God die Zijn Zoon naar deze aarde stuurde voor ons. Zo wil ik ook naast jou staan, liefdevol, samen kijkend naar wie jij Echt bent.

Als vrijwilliger ben ik onder andere actief in pastoraal werk binnen eigen gemeente en conferenties zoals Opwekking.

Zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid vind ik erg belangrijk. Daarom sta ik geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Via deze instanties wordt kwaliteit en professionaliteit doorlopend getoetst. Ook voldoet Echt jij! aan de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg, waaronder klacht- en tuchtrecht. Om bij te blijven in het vak volg ik intervisie, supervisie en bijscholing.

Klik hier om het Privacyreglement te openen.

Klik hier om de Klachtenprocedure te openen.

Wat anderen over mij zeggen: